litteken
6 vragen over littekens Gezondheidsnet.
Een litteken is de reparatie van schade aan diepere huidlagen. Dat herstel gebeurt met bindweefsel en daardoor komen in een litteken geen talg en zweetkliertjes voor en ook geen pigment. In het begin is een litteken vaak rood of bij een donkere huid bruin.
Litteken lichaam Wikipedia.
Bij grote open wonden, bij weefseldefecten of bij complicaties zoals infectie wordt het litteken meestal groter. Dit is niet altijd te vermijden: de chirurg maakt de snee, maar de natuur maakt het litteken. Littekens van zweepslagen bij een slaaf. Soms is een litteken wat verheven: de huid is daar wat dikker.
Hoe kom je van je littekens af? Dokterdokter.nl.
Dokterdokter.nl gebruikt functionele en analytische cookies om je een optimale bezoekerservaring te bieden, de werking van de website te kunnen verbeteren en advertenties te tonen die op je vermoedelijke interesses zijn afgestemd. Om Dokterdokter.nl te bekijken dien je de cookies te accepteren.
Littekens Huidarts.com.
Zo kan een wijd litteken worden versmald en lang litteken worden verkort. Soms kan de ligging van het litteken worden gewijzigd waardoor het litteken valt in een natuurlijke huidlijn of in een rimpel. Littekencorrecties worden in de regel door een plastisch chirurg uitgevoerd.
Littekens Medisch Centrum t Gooi.
Bij dit soort littekens is het meestal niet zinnig om het hele litteken te verwijderen, maar is het juist beter het litteken zodanig te corrigeren dat de beperking opgeheven wordt, met een zogenaamde huidplastiek verplaatsen van huid. In het geval van verheven littekens, zoals keloïden of hypertrofische littekens, kan uw arts ervoor kiezen om corticosteroid injecties gebruiken om het litteken af te vlakken.
Littekens Zorg voor je huid, ga naar de huidtherapeut.
Stel een litteken in de eerste periode na het ontstaan circa 18 maanden niet bloot aan extreme temperatuurschommelingen of felle zon, vermijd strakke kleding die het litteken kan beschadigen en pas op met krachtsporten en oefeningen die teveel druk op het litteken uitoefenen.
Littekens: hoe te verzorgen en verminderen? Biodermal.
Ook is het beschermen van een litteken tegen Uv-straling erg belangrijk. Houd het litteken dus goed uit de zon en bescherm het met een zonnebrandcrème met een hoge SPF om het donker worden van een litteken te helpen voorkomen. Het is goed om je te realiseren dat een litteken nooit helemaal zal verdwijnen.
LITTEKENS wat helpt? huidinfo.nl informatie van de dermatoloog.
Als mensen om welke reden dan ook littekens ontwikkelen beschouwen zij dit meestal als onwenselijk. Sommigen zullen willen proberen iets te doen aan een litteken. Deze reactie is misschien begrijpelijk maar in verreweg de meeste gevallen is het het beste om een vers litteken met rust te laten.
Littekens Huid en Zorg.
Tijdens een intakegesprek bespreekt de huidtherapeut met u welke behandelmogelijkheden voor u geschikt zijn. De keuze voor een behandeling zal gemaakt worden op basis van de klacht die het litteken geeft, het type litteken, de huidskleur en de locatie van het litteken.

Contacteer ons